» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 483 نفر
بازدید دیروز: 8 نفر
کل بازدید: 822972 نفر
تحقیقات نشان می دهد، افرادی که به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحی و در دوران نوجوانی کسب کرده و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده اند.فرد ابتدا با مقداری کم شروع می کند و چون با گذشت زمان، مقدار کم اولیه نیاز جسمی او را تامین نمی کند، مجبور می شود یا مقدار مصرف را افزایش دهد و یا فاصله زمانی مصرف را کوتاه تر کند که در نهایت منجر به وابستگی شدید او به مواد و اعتیاد او می شود.گروهی از جوانان و نوجوانانی که شروع به مصرف مواد مخدر می کنند، اظهار می دارند که برای فرار از مشکلات و مسائل زندگی و داشتن احساسی بهتر از احساس فعلی شان دست به این کار زده اند.به طور کلی عوامل متعددی موجب اعتیاد جوانان می شوند که مهم ترین آن ها عبارت اند از: ...
1-زمینه های خانوادگی:
الگوهای نامناسب رفتاری اطرافیان، منجر به تقلید کورکورانه نوجوانان از آنان می شود.سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، اعتیاد به مواد مخدر و سایر کجروی های اخلاقی در خانواده موجب بدآموزی و زمینه سازی برای شروع انحرافات و آسیب های اجتماعی در بچه ها (اعم از کودک و نوجوان) می شود.در چنین خانواده هایی نوجوانان به جای این که به فکر انجام فعالیت های مثبت و سازنده باشند، مدام درصدد یافتن راه هایی برای مقابله با آثار این بحران ها هستند و در بدترین شرایط نیز خود درگیر آن می شوند.
2-فقر مادی خانواده
فقر عامل مهمی در معتاد شدن جوانان جامعه است زیرا به دلیل تنگ دستی و نداری امکان دسترسی به بسیاری از امکانات آموزشی را از دست می دهند و هیچ تخصص و حرفه ای پیشه نمی کنند و در نتیجه در بازار کار سهم عمده ای ندارند. همین امر موجب کشیده شدن آنان به سمت و سوی فروش مواد مخدر و امکان استفاده از آن می شود.
3-عدم آگاهی و کم سوادی
افرادی که از سواد و تحصیلات کمتری برخوردارند، آسیب پذیرتر از افرادی هستند که نسبت به مضرات و تاثیرات سوءمواد مخدر آگاهی دارند.تحقیقات بسیاری نشان می دهد که هر چه سواد و میزان تحصیلات قشر جوان بالاتر باشد، کمتر به اعتیاد و استفاده از مواد روی می آورند.
4-اختلافات خانوادگی:
آمارها نشان می دهند: نوجوانانی که والدینشان دچار مشکلات و مسائل اخلاقی-رفتاری هستند بیشتر در معرض خطر اعتیاد و مصرف مواد مخدر هستند.مشکلات رفتاری خانوادگی منجر به نبود امنیت و فشار روانی بر جوانان و نوجوانان می شود و آنان را از محیط امن خانواده دور می سازد.همین امر موجب ارتباط بیشتر او با دوستان و گاه افراد مسئله داری می شود که زمینه ساز بسیاری از مسائل اجتماعی بعدی می شوند.
5-خصوصیات و ویژگی های جوانان و نوجوانان
در خیلی از موارد مشاهده می شود نوجوانان و جوانانی که مضطرب، پریشان، افسرده و منزوی هستند، مرتب دچار شکست های گوناگون تحصیلی-اجتماعی می شوند و عزت نفس، خویشتن داری و اعتماد به نفسشان را از دست می دهند و به سیگار، الکل، مواد مخدر و... به عنوان مفری برای رهایی از این مشکلات روی می آورند.
6-فشار دوستان و همسالان:
گروهی از نوجوانان به دلیل سازگاری با دوستان و همسالانشان و یک رنگ شدن با آن ها چنان موجودیت فردی-خانوادگی خود را فراموش می کنند که در برابر هر تقاضایی سر تسلیم فرود می آورند.هر چه روابط بین والدین و فرزندان نوجوان شان کاهش یابد، ارزش همسالان و روابط گروهی برای آنان بیشتر می شود.
نقش خانواده در آگاه سازی جوانان و نوجوانان
برای پیشگیری از عادات و رفتارهای منفی و غیر سالم جوانان و نوجوانان، هیچ گاه نباید صبر کرد تا آنان با چنین مشکلاتی درگیر شوند و آن گاه در صدد یافتن راه حل و شیوه مقابله با آن برآیند.از طرف دیگر، بانادیده گرفتن و یا انکار واقعیات موجود، نه تنها نمی توان مشکلی را حل کرد، بلکه فرصت یافتن راه حل هم از دست می رود.بهای پیشگیری موثر از اعتیاد جوانان، همانا هوشیاری همیشگی والدین و اعضای موثر خانواده است.از جمله راهکارهای موثری که والدین می توانند برای پیشگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر به کار بندند عبارت اند از:
1-معیارهای »خوب بودن« و »بد بودن« را به فرزندانشان یاد بدهند.ارزش های پسندیده رفتارهای مناسب اجتماعی، انتظارات جامعه از یک نوجوان مسئول، اهمیت رشد و بالندگی نوجوان برای پیشرفت اجتماعی که در آن زندگی می کند و... را به آن ها بیاموزند.
2-به نوجوانان بیاموزند در برابر اجرای مقررات و قوانین حاکم بر خانه، مدرسه و اجتماع، جدی، مسئول و هوشیار باشند.آن ها باید بدانند که هر گونه دسترسی به مواد چه جرایمی به دنبال دارد و چه مجازات هایی را باید متحمل شوند.
3-سعی کنید الگوی رفتاری و خوبی برای فرزندان نوجوان خود باشید.والدینی که خود، سیگار می کشند یا در مصرف داروهای مسکن و خواب آور افراط می کنند یا نگرش و دیدگاه شفاف و مشخصی در برابر مصرف مواد مخدر به فرزندانشان ارائه نمی کنند، راه را برای انحراف و تصمیم گیری های نامناسب جوانان هموار می سازند.
4-عزت نفس، خویشتن داری و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید.فرصت ها و موقعیت هایی برای فرزند نوجوانتان پیش آورید تا او بتواند پیروزمندانه به اهدافش برسد.او را به دلیل توانایی ها و استعدادهایش تشویق و حمایت کنید.این کار به او کمک می کند تا احساس خوبی نسبت به خودش پیدا کند. برداشت های جوان نسبت به توانایی ها و استعدادهایش مهم ترین تاثیر را بر عزت نفس او می گذارند.
5-ارتباط موثر و صمیمانه ای با نوجوانان (یا جوان) برقرار کنید.گوش دادن به صحبت های او، حمایت از رفتارهای مثبت، پسندیده و سالم، توجه کردن به احساسات و عواطف او و پذیرش بی قید و شرط جوانان و نوجوانان به آن ها کمک می کند تا با ایجاد رابطه ای نزدیک و صمیمانه با والدین خود در صدد مقابله با بحران های زندگی برآیند.
6-فرصت هایی برای او ایجاد کنید تا مسئولانه درباره کارهای روزانه خودش تصمیم گیری کند.به او یاد بدهید که چگونه با افراد دیگر اجتماع ارتباط برقرار کند. مثلا زمانی که تنها در جمعی حضور دارد، چه باید بگوید، چه کار باید بکند و... در نظر داشته باشید اگر او فرد شلخته و بی بند و باری نباشد، در مقابل تعارف دوستانش برای سیگار کشیدن و.. مطیع نخواهد شد.هر اندازه که تاثیر دوستان و همسالان جوان بر او زیاد شود، نقش والدین و راهنمایانش برای هدایت او کم رنگ تر خواهد شد.
7-نسبت به احساس افسردگی، بی حوصلگی و انزواطلبی فرزند نوجوانتان حساس و هوشیار باشید.نوجوانی که دچار افکار پریشان و مایوس کننده می شود، قابل تامل و بررسی است، زیرا او اساسا پیامدهای رفتاری خودش را نمی داند.افسردگی برای این گروه از نوجوانان ممکن است زمینه ساز بسیاری از آسیب های اجتماعی مثل روی آوردن به سیگار، مواد مخدر، اعتیاد، فحشا، بزهکاری و... شود.والدین باید رفتارها و عادات فرزندان نوجوانشان را که احتمال می دهند به دلایلی منجر به افسردگی در آنان شود، مد نظر داشته باشند.
8-واقعیت های اجتماع را به فرزند نوجوان (یا جوان) تان گوشزد کنید.گروهی از والدین تصور می کنند با مطرح نکردن مشکلات گوناگون جامعه و سر پوش گذاشتن بر حقایق تلخ زندگی، روش مناسبی برای حمایت از فرزندانشان انتخاب می کنند.در حالی که آنان نیاز دارند تا اطلاعات صحیحی درباره مسائل جامعه ای که در آن زندگی می کنند، داشته باشند و در این زمینه بهترین راهکار آن است که پدر و مادر سعی کنند با یافتن منابع و مدارک علمی و موثق، اطلاعات و دانسته های خانواده شان را ارتقا دهند و راهنمای معتمدی برای فرزندانشان باشند.هدایت سالم والدین و مربیان دلسوز، بسیار ارزشمندتر از دوستی های بحران زا و دشوار است./خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK